Handreiking Voorkomen Huisuitzetting

Bron: MOgroep
uur

Eropaf! en de Kesslerstichitng presenteerden maandag 13 mei jl. de Handreiking Voorkomen Huisuitzettingen. Marijke Vos, voorzitter van de MOgroep nam een exemplaar in ontvangst.
Eropaf! houdt een landelijk Meldpunt Voorkomen Huisuitzettingen bij. Huisuitzettingen nemen toe en hebben ingrijpende gevolgen. De materiƫle en sociaal-maatschappelijke schade is erg groot. Ingrijpen bij dreigende huisuitzettingen is een effectieve manier om dak- en thuisloosheid en andere maatschappelijke problematiek te voorkomen.

Marijke Vos: "Huisuitzettingen zijn enorm ingrijpend voor wie het betreft. Dus als dit te voorkomen is, bespaart dit veel menselijk leed en ook maatschappelijke kosten. Elke keer dat bijvoorbeeld een vrouw met kinderen op straat belandt, moet zij haar leven weer op de rails krijgen, in een nieuwe huis, een nieuwe omgeving, met hulp van mensen en inzet vanuit gemeente en instellingen. Dit kost veel energie en geld, en is vaak onnodig. Ik ben verbaasd dat nog steeds gezinnen met huurschuld, en nu ook door de crisis huiseigenaren, uit huis worden gezet, terwijl dit een dramatische ervaring is voor het gezin en veel geld kost. Dit is te voorkomen met goede samenwerking en er snel bij zijn."

Deze Handreiking Voorkomen Huisuitzettingen biedt actuele inzichten over preventie en interventie bij dreigende ontruimingen wegens schulden. Preventie is ook in brede zin de enige manier om zware problemen te voorkomen, stelt ook de MOgroep in het pamflet Wachtwoord Preventie,

De Handreiking Voorkomen Huisuitzettingen is gemaakt door Catelijne Akkermans, Marc Rakers, Fleur Boesveldt, Max Huber Uitgegeven bij: Stichting Eropaf! (13-05-2013) Download

Let op: de digitale versie van de handreiking wordt regelmatig geactualiseerd. Dit is versie 1.0. Achter alle vetgedrukte woorden (meestal groen) zit een link naar een website, publicatie, film etc. Bijdragen of tips zijn zeer welkom op: info@huisuitzetting.info.

De handreiking is ook gratis gedrukt verkrijgbaar. Wij vragen alleen een bijdrage in de kosten. Bestellen kan via de pagina 'boeken' op de site van Eropaf .


Reageren?
- Reageer via schuldinfo op LinkedIn